Un resident de les Illes Balears consumeix aproximadament 131L per dia, en canvi un turista que visita les illes pot arribar a consumir fins a més de 450L per dia. És una diferència de consum molt gran. Per això us animam a reduir el consum d’aigua durant la vostra estada a les illes. A continuació vos deixam propostes, idees i maneres d’estalviar aquest consum d’aigua:

-Una manera d’estalviar aigua és dutxar-se enlloc de banyar-se, perquè tot i que una banyera pot ser més relaxant, pots arribar a gastar 300 litres d’aigua. Amb una dutxa de 5 minuts, gastaràs 80 litres aproximadament.

-També pots gastar menys litres d’aigua si no utilitzes aigua per descongelar el menjar. És millor descongelar els aliments amb temps, deixant-los en la part freda de la nevera o bé a temperatura ambient.

-Reduir el consum de carn i en aquest cas assegurar-se de quina carn es compra. Tot i que en aquest cas no s’afecta directament a les Illes Balears. La carn que prové de ramaderia intensiva necessita molta aigua per produir el menjar d’aquests animals, normalment grans extensions de soja.

-Quan anam al bany a rentar-nos les dents o a rentar-nos les mans hem d’intentar utilitzar la menor quantitat d’aigua possible, perquè sempre deixam l’aixeta oberta es tuda molta aigua.

-No abusar de les anades a golfs, parcs aquàtics i altres espais que utilitzen molta quantitat d’aigua pel seu manteniment.

-Als hotels no tirar les tovalloles al terra cada vegada que s’usen. D’aquesta manera es faran menys rentadorades i s’estalviarà aigua. Igualment, no canviar-se de roba o els llençols si no és necessari. En cada rentadorada consumeixes entre 38 i 80 litres d’aigua.

Autor de la imatge: Marins Hotels

Vos recomanam que consulteu la nostra calculadora d’estalvi d’aigua.

A continuació podeu trobar més maneres d’estalviar aigua:

http://www.caib.es/sites/laiguaesunbeescas/ca/inici/?campa=yes